преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

17-годишният Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан победи в четвъртия кръг на шампионата V1 Challenge

Той изпревари Искрен Маринов и Костадин Щерев в Бургас

Публикувано на 29 Септември 2014
17-годишният Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан победи в четвъртия кръг на шампионата V1 Challenge

С много драматични обрати и страхотно зрелище за публиката се отличи четвъртият кръг от шампионата V1 Challenge България, който се проведе в неделя в Бургас.

Пилотите отново вдигнаха адреналина на феновете на моторния спорт. Трасето, което беше обособено на кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и ул. „Спортна“ в града, беше озвучено в продължение на няколко часа от мощните автомобили Volkicar.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов и председателят на Управителния съвет на Българската Федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков присъстваха на състезанието и изразиха удовлетворение, че са сред тези около 5 000 зрители.

 

Бургас донесе късмет на младия пилот Гюлхюсеин Абдулаев, който участва  за втори път в автомобилното състезание V1 Challenge България. На второ място остана Искрен Маринов, а третото място беше за Костадин Щерев, който победи миналата седмица в Русе.

Водещ на състезанието беше "царят на Z-джунглата" Ники Тодоров!

 

Наградата на DHL за най-бърза обиколка в състезанието спечели Искрен Маринов с време, което постигна в квалификациите - 00:24:35, а Симеон Донов остана на втора позиция само с разлика от една стотна в постигнатото време - 00:24:36.

 

Още на квалификациите се разрази напрегнато съперничество между водачите в предходните състезания – първенецът в Пловдив и Русе Костадин Щерев, Искрен Маринов, който взе купата за първо място във Варна и Симеон Донов, който беше най-бърз в Русе.

И тримата пилоти демонстрираха завидни умения, а публиката екзалтирано ги аплодираше.

17-годишния Абдулаев от Азербайджан се нареди на четвърто място с време 00:24:82.

 

Стартът на първата серия от състезанието започна с драматичен сблъсък на няколко автомобила Volkicar още на началната права – Биллур Хасбай , Костадин Щерев, Симеон Донов и Таксинтунч Тин блокираха движението на всички участници. Това наложи стартът да бъде повторен. Този развой на събитията амбицира още повече пилотите да дадат всичко от себе си по пътя към победата. След напрегната борба, в първата част на състезанието първи завърши Искрен Маринов, втори - Абдулаев, а на трето място се класира Диана Стоянова.

 

В състезанието в Бургас отново взеха участие две дами, които не отстъпваха на мъжете по технически умения в управлението на мощните автомобили. Освен Диана Стоянова, на трасето беше и Биллур Хасбай.  Напористата и технична Диана отново изпревари в класацията дамата от Турция, която се състезава за втори път във V1 Challenge след участието й в Русе. Достойно се представи и  Тахсинтунч Тин от Турция, но на финала се класира пети.

 

Втората част на състезанието отново държа публиката в напрежение. За първото място до последно се надпреварваха Абдулаев и Щерев, който във втората част на състезанието се класира след азербайджанеца.

 

Зрителите станаха свидетели и на атрактивни демонстрации и специално Volkicar шоу с участието на отбор красавици.

 

Шампионът в дрифт шампионата Павлин Пенев направи уникално дрифт шоу и вдигна димна завеса до небето. В него имаха възможност да участват и няколко от гостите на състезанието – това беше специален подарък за тях от DHL.

 

Изненади за публиката бяха подготвили и чаровните момичета на Lassa, а красавиците  на Еlf се разходиха сред зрителите и ги забавляваха с интересни игри.

На церемониалното награждаване пилотът, който постигна най-бързата обиколка на състезанието, беше награден от DHL. Купите и шампанското бяха връчени от партньора Hyundai, a паричните награди бяха връчени на пилотите от Боряна Груп, представител на гумите Lassa.

Ключови думи: