преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Zucchero с концерт у нас на 23 юни

Емоционална „италианска“ вечер ни oчаква на 23 юни в Зала 1 на НДК

Публикувано на 16 Март 2023
Zucchero с концерт у нас на 23 юни
Снимка: Sofia Music Enterprises

Италианската звезда Zucchero идва у нас на 23 юни. Концертът в Зала 1 на НДК е част от световнто турне на музиканта World Wide Tour 2023

Доказан факт е, Аделмо Форначари и българската публика споделят една дълга и взаимна любов.

Това ще е петото идване на Zucchero у нас – след дебюта в далечната 2002 г. - и по думите на мениджъра му, той и за миг не е помислял да подмине България в маршрута на грандиозното си световно турне тази година (34 концерта в 13 държави), защото „там хората са топли и емоционални като италианците“.

В дългата си кариера Zucchero умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична. Хитовете му са много („Senza una Donna (Without a Woman)“, „Il Volo“, „Baila (Sexy Thing)“, „Occhi“...), а дуетите с други звезди – неизброими, от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до B.B.King, Брайън Адамс и Брайън Мей. Интересно е и че Zucchero беше единственият европейски музикант, участвал във „възкресяването“ на световноизвестния фестивал Уудсток през 1994 г. А албумът му „Blue” (1988 ) е най-продаваният в историята на италианската поп музика.

Последният му студиен албум е „Discover” (2021) и явно мотивиран от дългата принудителна ковид-пауза, през тази година и част от 2024 той буквално няма да слиза от концертната сцена.

Билети за концерта на Zucchero на 23 юни 2023 г. в зала 1 на НДК ще бъдат пуснати в продажба на 17.03.2023 г. в 10 ч. и ще могат да бъдат закупени от мрежата на Bilet.bg

Снимка: Sofia Music Enterprises

Ключови думи: