преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Започна европейското турне на Ник Мейсън

Супергрупата на легендарния барабанист на Pink Floyd ще свири в София на 8 юни

Публикувано на 15 Април 2022
Започна европейското турне на Ник Мейсън

Започна голямото европейско турне на барабаниста на Pink Floyd Ник Мейсън. Той е единственият член на емблематичната британска група Pink Floyd, който участва в нея през всички фази на развитието ѝ.

Ник Мейсън създава супергрупата - Nick Mason’s Saucerful Of Secrets през 2018 г. В нея участват китаристите Гари Кемп (Spandau Ballet) и Лий Харис (Blockheads), басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен (The Orb) на клавишните.

След Дъблин и Белфаст в Ирландия, музикантите ще свирят в 19 града в Обединеното кралство, а в средата на май се насочват към още 39 града в Европа, сред които Копенхаген, Рига, Будапеща, Берлин, Париж, Барселона и други. Българските им фенове ще могат да им се насладят на живо на 8 юни в зала 1 на НДК.

Групата изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd, като целта им е да съживят специфичния дух на времето, а не да правят трибют. Турнето „Echoes“ представя обновен репертоар, който включва парчета от периода между 1967 и 1972 г., в това число албума "Obscured by Clouds" и легендарната песен "Echoes". Някои от избраните творби ще бъдат изпълнени пред публика за първи път.

След няколко изключително успешни световни турнета през 2018 и 2019 г., това е най-мащабната музикална обиколка на формацията. През есента Nick Mason’s Saucerful of Secrets ще продължат с изявите си пред меломаните с още близо 30 дати в Северна Америка.

Ник Мейсън е световнопризнат музикант и носител на отличието „Prog God” за 2019 г. на престижните награди на списание „Prog“, сред чиито лауреати са негови колеги като Питър Гейбриъл, Джон Андерсън, Рик Уейкман, Иън Андерсън, Тони Банкс и още.

През 2020 г. формацията на Ник Мейсън в състава, в който я очакваме у нас, издаде албум с изпълнения на живо и филм „Live at the Roundhouse”.

Преди броени дни пък Pink Floyd издадоха първата си песен от 28 години насам, замислена да подкрепи народа на Украйна. Приходите от „Hey Hey Rise Up” ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ. В тайната звукозаписна сесия в края на март се включват Ник Мейсън, Дейвид Гилмор, Гай Прат и Нитин Савни, а вокалите са на Андрий Хлевнюк.

Освен като легендарен барабанист, Ник Мейсън е познат и като един от най-запалените автомобилни колекционери сред музикантите.

Билети за концерта на Nick Mason’s Saucerful of Secrets са в продажба в мрежата на Eventim на цена от 45 до 100 лв. Събитието започва в 20:00 ч.

Ключови думи: