преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Уикеда, Керана и космонавтите и Hayes & Y сa хедлайнери на фестивала Open Buzludzha 2024

Това е четвърто издание на фестивала в подкрепа на опазването и отварянето на монумента Бузлуджа

Публикувано на 13 Март 2024
Уикеда, Керана и космонавтите и Hayes & Y сa хедлайнери на фестивала Open Buzludzha 2024
Снимка: Проект Бузлуджа

Уикеда, Керана и космонавтите и Hayes & Y ще бъдат хедлайнери на фестивла Open Buzludzha 2024, който ще се проведе от 8 до 11 август пред монумент Бузлуджа и на поляната до хижа Бузлуджа.

Музикалната програма на Основна сцена на Open Buzludzha 2024 ще предложи три незабравими вечери с изпълнения на живо под звездите.

В четвъртък, 08.08, след официалното откриване, Greesh ще постави начало на музикалната програма на фестивала с фънк, рок и гръндж. След това Cool Den ще взривят сцената с въздействащи текстове и подскачащи от вълнение ритми. Хедлайнер за вечерта са Уикеда, които вече 25 години радват феновете с своите известни и нови песни, микс от ска, пънк и реге.

Петъкът, 09.08, ще започне с Two Cities One World, българо-американско музикално дуо с 5 албума авторска музика. След тях ще откриете нови светове със седемте музиканти от „Юпитер 7“ - Jupiter7_official в стил денс, поп, фънк-джаз. Музикалната програма продължава с още една седемчленна група, която създава своята фънк магия с баланс от брас секция, мощни вокали с нежно докосване от пиано клавиши и ритъм – Funkilicious. На финала ще чуете Керана и космонавтите- експлозия от енергия и вдъхновение и неизменна част от музикалната сцена на България и на Open Buzludzha.

Съботата, 10.08, ще открият „space-rock“ бандата Heptagram. След тях ще излязат Woomb, които работят между София и Лондон, а музиката им е деликатна смесица от електроника и дрийм поп елементи. Вечерта ще продължи с впечатляваща група от Франция – Reaven. Европейската преса ги представя като „инди рок сензация“. Последните им песни са в плейлистите на стотици радиостанции в 45 държави, а последният им сингъл "Ordinary Heroes" е част от ТОП 40 инди класациите в САЩ. Основна сцена ще завърши с една от най-бързо развиващите се инди рок банди в България – Hayes & Y. Песните им звучат редовно по български и международни радиа, включително BBC.

И трите нощи, самият монумент ще бъде осветен от видео 3D мапинг.

Събитието се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумент Бузлуджа като място за изкуство, култура и история. Каузата не е политически обвързана и не цели пълно възстановяване на монумента, а консервация и преизползване с образователни и туристически цели.

Билети за четвъртото издание на Open Buzludzha можете да намерите тук

 

Ключови думи: