преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

U2 с поглед към миналото в новия си албум "Songs Of Surrender"

Публикувано на 17 Март 2023
U2 с поглед към миналото в новия си албум
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG / KURT ISWARIENKO

Четиридесет години след дебюта си, U2 продължават да разширяват границите на своята музика. Днес, 17-ти март, е премиерата на дългоочаквания им албум, озаглавен "Songs Of Surrender".

Тричасовата колекция е продуцирана от китариста The Edge и обединява преработки на 40 от златните хитове на ирландските музиканти, сред които "With Or Without You", "One", " Beautiful Day", "Sunday Bloody Sunday" и "Invisible“.

За фокус сингъл бандата е избрала парчето “Invisible”, което по-рано днес се появи и с визуализация в YouTube канала на U2.

"Songs Of Surrender" излиза на музикалния пазар в 4 части (2CD) като всяка една от тях носи името на член от групата - "The Edge", "Larry", "Adam" и "Bono".

По повод излизането на "Songs Of Surrender", звукозаписните компании Island Records и Interscope се обединиха около единствен по рода си проект, U2SOS40, в рамките на който 40 творци от целия свят създадават 60-секундно видео съдържание, озвучено от песните на U2. Целта на U2SOS40 е реализирането на 40 нови визуални интерпретации с музиката на групата. Сред 40-те истории са и тези на родената в Индия, Tanima Mehrotra, която документира своя местен скейт екип в Мексико Сити и "въплъщава свободата, която идва с младежкото любопитство", на режисьора и оператора от Нова Зеландия, Ben Elias, чийто филм е "разходка из Аотеароа с участието на моите баба и дядо", и на Yanya Yatsuk, американски фотограф, живеещ в Украйна, който "разказва историята на любовта". През следващите седмици всяко произведение ще бъде споделено от самите артисти в социалните им мрежи с хаштага #U2SOS40.

Ключови думи:
u2