преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

U2 издават колекция с 40 преработени песни - "Songs of Surrender"

Най-големите хитове на групата са събрани в нов двоен албум, който ще излезе през март

Публикувано на 13 Януари 2023
U2 издават колекция с 40 преработени песни -
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

U2 споделиха заглавието на предстоящия си нов албум - "Songs of Surrender". Колекцията, продуцирана от китариста The Edge, ще излизе на 17 март 2023 г. и ни връща към златните хитове от дългогодишната кариера на групата.

"Songs of Surrender" ще съдържа преработени варианти на 40 от най-популярните песни в каталога на U2, сред които "With Or Without You", "One", " Beautiful Day", "Sunday Bloody Sunday" и "Invisible“.

Дни преди голямата новина феновете на ирландската банда започнаха да получават писма, написани от The Edge, в които той разказва за албума и идеята, която стои зад него.

"Факт е, че по-голямата част от творчеството ни бе написано когато бяхме много млади. Сега тези песни означават нещо съвсем различно за нас, но не сме забравили това, което ни е подтикнало да ги създадем на първо място“, описва The Edge.

“Музиката ни позволява да пътуваме във времето. През изминалите две години се вдъхновихме да разберем как биха звучали ранните ни песни в 21-ви век. В началото на сесиите, всичко започна като експеримент, но бързо се превърна в мания, тъй като новите интерпретации се получиха изненадващо бързо. Преоткрихме потенциала на парчетата и се оказа, че една страхотна песен може да бъде вечна и неразрушима, независимо как я промениш.“

"Списъкът с парчета, които искахме да презапишем, започна с поредица от дема. Експериментирахме с всяко едно от тях като премахвахме основните елементи. В песните опитахме да внесем нови чувства и емоции, тъй като повечето от тях първоначално бяха написани с мисълта за изпълнение на живо. С времето всеки трак започна да отговаря на хората, които сме и особено на певеца, в който се превърна Bono. Надяваме се новата ни посока да ви хареса."

Дългоочакваният проект бе споменат за първи път в послеслова на последните мемоари на Боно, които също носят заглавието "Surrender" и съдържат 40 глави, озаглавени по песни на U2. Новите версии на парчетата са събрани в 4 части (2CD), като всяка една от тях носи името на член от групата - The Edge, Larry, Adam и Bono.

Новото видео към първия издаден сингъл от албума - "Pride (In the Name of Love)" , както и пълното съдържание, може да видите по-долу.


"Songs Of Surrender" съдържание:

"The Edge"

1. One
2. Where The Streets Have No Name
3. Stories For Boys
4. 11 O'Clock Tick Tock
5. Out Of Control
6. Beautiful Day
7. Bad
8. Every Breaking Wave
9. Walk On (Ukraine)
10. Pride (In The Name Of Love)

"Larry"

1. Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
2. Get Out Of Your Own Way
3. Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of
4. Red Hill Mining Town
5. Ordinary Love
6. Sometimes You Can’t Make It On Your Own
7. Invisible
8. Dirty Day
9. The Miracle Of Joey Ramone
10. City Of Blinding Lights

"Adam"

1. Vertigo
2. I Still Haven’t Found What I’m Looking For
3. Electrical Storm
4. The Fly
5. If God Will Send His Angels
6. Desire
7. Until The End Of The World
8. Song For Someone
9. All I Want Is You
10. Peace On Earth

"Bono"

1. With Or Without You
2. Stay
3. Sunday Bloody Sunday
4. Lights Of Home
5. Cedarwood Road
6. I Will Follow
7. Two Hearts Beat As One
8. Miracle Drug
9. The Little Things That Give You Away
10. 40

Ключови думи: