преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Траш метълите от Коста Рика Heresy с концерт в София на 3 август

Публикувано на 09 Юни 2022
Траш метълите от Коста Рика Heresy с концерт в София на 3 август
Снимка: Live&Loud

Траш метъл групата от Коста Рика Heresy идва в София на 3 август за концерт в клуб Live&Loud. Събитието с обявен начален час 20:30, а на сцената първо ще излезе българската банда Deception.

Heresy стартират през 2011 г. През първата година свирят на цялата територия на Коста Рика и получават първото си международно шоу със Sodom по време на "In War and Pieces Tour 2012". Втората им година започва записвайки първия си албум "Worldwide Inquisition". Представят го на турне в Централна Америка (Никарагуа, Панама, Хондурас, Гватемала, Ел Салвадор). Съпорт са на Testament за част от турнето "The Dark Roots of Thrash Tour 2013" и по-късно свирят и с Whiplash. През февруари 2014 г. Heresy са поканени да свирят на "Undorwall Festival" в Хърватия, споделяйки сцената с групи като Sepultura, Sinister, Benediction. През 2016 Heresy са поканени от Metallica да бъдат част от турнето "Hardwired to Self-destruct Tour".

През октомври 2018 г. Heresy издават втория си албум - "Blasphemia" и започват трето европейско турне „The False Messiah European Tour“, 3 месеца и 35 концерта в цяла Европа (включително като съпорт на AT THE GATES в Северна Македония).

Обложката на албума е нарисувана от Елирън Кантор (Testament, Helloween, Sodom), а песните са мастерирани от Йенс Борген във Fascination Street Studios (Kreator, Dimmu Borgir, Amon Amarth).

През 2019 г. продължават да популяризира „Blasphemia“ в Централна Америка и започват записите на сега вече широко признатото EP „Deny the Gods“, издадено през декември 2019 г. и избрано от няколко дигитални платформи да бъде в най-слушаните им плейлисти. Завръщат се в студио, за да запишат най-новия си EP/SPLIT "Faith Destroyer", който е издаден на винил от френския лейбъл Soma Records.

С повече от 100 международни концерта в 30 държави, Heresy се подготвят за своето 4-то европейско турне в средата на 2022 г. и в момента работят върху третия си албум.

Родната група Deception е основана през 2018г. в град София. Съставът на групата е непроменен от началото до днес. През 2021г. издават дебютния си албум, озаглавен "World Of Blind". Издаването на албума е съпътствано с турне в България, в което взимат участие освен на много клубни сцени, така и на няколко фестивала - Trap Fest, Sea of Black, Lokum Fest.

Концертът ще е в клуб Live & Loud. Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 15 лв.

Снимка: Live&Loud

Ключови думи: