преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Smallman и Villagers of Ioannina City на Station Street Festival в Пловдив през септември

Две култови имена за алтернативна сцена оглавяват Station Street Festival в Пловдив

Публикувано на 11 Юли 2024
Smallman и Villagers of Ioannina City на Station Street Festival в Пловдив през септември
Снимка: Station Street Festival

Фестивалът Station Street, който ще се проведе между 5-и и 8-и септември в Пловдив, обяви Smallman и Villagers of Ioannina City като част от имената, които ще са гвоздеи на тазгодишното издание.

Мероприятието, което се провежда на улица "Иван Вазов" в гр. Пловдив, откъдето идва и името му, предвижда богата музикална програма, състояща се от 18 групи - чуждестранни и български.

Smallman е един от хедлайнерите на Station Street Festival 2024. Емблематичната българска пост-метъл/алтернативна банда ще се качи отново на сцената след близо 5 години. Групата е една от най-култовите на българската сцена в последните 20 години, като техните изпълнения са известни с музикална прецизност, магична енергия и детайлно визуално преживяване.

Villagers of Ioannina City идват от далечен Епир директно в сърцето на бившата Европейска Столица на Културата - Пловдив! Гайди, кларинет и флейти съпровождат невероятната смесица от тежък психеделичен рок, който намира вдъхновението и черпи силите си от гръцката природа и космически сили. От 2007 г. насам, бандата умело преплита стоунър и психеделичен рок, а музиката им се влива директно в съзнанието на слушателите! Напомняме, че точно преди 10 години, Villagers of Ioannina City отново споделиха сцената със Smallman, а през 2024 г. ги очакваме на 7 септември.

Изданието през 2024 г. ще е второ за фестивала Station Street, като тази година организаторите ще продължат мултиспектърната линия на развитие, като отново фокус ще има както върху музиката, така и върху gaming, cosplay и street food.

Ключови думи: