преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Шведска дет метъл група Vomitory с първи концерт в София

Публикувано на 02 Декември 2022
Шведска дет метъл група Vomitory с първи концерт в София
Снимка: EventEase

Eдна от водещите банди в шведска дет метъл сцена Vomitory идва за първия си изобщо концерт в България по покана на EventEase!

Шоуто на бруталните дет машини ще се състои на 2 март 2023г. в София!

Едва ли е необходимо за познавачите на стила да бъде напомняно, но все пак, за протокола: екстремната сцена на Швеция е сред водещите в световен мащаб. А Vomitory са една от отличаващите се с особена бруталност и придобит с времето култов сатут банди от това котило.

След като на българска земя през годините имахме удоволствието да гледаме на живо лидерите на шведския дет Entombed (A.D.), Grave и Dismember, дойде време да отдадем нужното и на още една банда, която стои на топ позиция в тази сцена.

През 2018г. групата празнува 30 годишен юбилей от съществуването си, след това оцеля през двете години на пандемия, а сега момчетата се завърнаха на сцената през юни 2022г. и бяха аплодирани много шумно от феновете.

Всъщност, групата беше реформирана през 2018г., както беше по първоначален план „само за няколко концерта“ по повод трийсетака, след като се разпадна през 2013г. Оттеглянето им от сцената тогава стана официално с голям т. нар. прощален концерт, на който Vomitory бяха уважени от такива светила на шведското метъл общество като L-G Petrov от Entombed (R.I.P.) Johan Hegg от Amon Amarth, Tompa Lindberg от At The Gates, които се явиха като специални гости на шоуто с вокални участия.

За всеобща радост, се оказа, че бандата по-скоро е замразила дейността си тогава за 4 години до 2017-2018г...

Сега, през 2022г., когато Vomitory е по-силна от всякога и самите музиканти са много по-добри на инструментите си, както те самите признават, назря моментът отново да превземат европейските и световни сцени с безкомпромисния си дет метъл!

Само хвърлете едно око на едно от тези техни представяния на живо от 2022г., като например на престижния фестивал Wacken Open Air с изпъллнението им на „Regorge in the Morgue“ от албума Opus Mortis VIII (Metal Blade Records, 2011) 
И въпреки че нямаха намерение повече да издават албуми... от техния лагер вече има намеци за работа в студио и вероятно и нов запис. Времето ще покаже какво ни готвят и какъв ще е сетлиста за шоуто им тук...

Vomitory идват в състав: Урбан Густафсон – китара, Ерик Рундквист – бас, вокал , Петер Йостлунд – китара и Тобиас Густафсон – барабани.

Като, между другото, последният позанаваме от участието му в Amon Amarth, както и като настоящ член на Nifelheim.

Готови ли сте за „Terrorize Brutalize Sodomize“? Билети можете да намерите ТУК!

 

Ключови думи: