преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Serpentine Creation ще подгряват Diabolical София на 16 юни

Публикувано на 05 Юни 2023
Serpentine Creation ще подгряват Diabolical София на 16 юни
Снимка: EventEase

Съвместният концерт на шведите Diabolical и Sodomisery, плюс Machiavellian God от Румъния ще се състои на 16-и юни в столичния клуб „Mixtape5“ (B-side).

Към плаката организаторите добавят и българско име! Това са мистичните Serpentine Creation. Групата е създадена от членове на култовите в родната екстремна сцена Desolate и Demonism преди 22 години! Те са с шест издания в актива си, между които и адския сплит от 2012г. със заглавие Triptych и с парчета от Ork, Demonism и Serpentine Creation.

Момчетата са делили сцена с други родни формации като Drevna, Primitive Angel Gospoden, Dimholt, Demenzia и т.н. Концертите им с чужди банди включват имената на такива като Corpus Christii, Somrak и т.н., а от фестивалните им представяния най-запомнящи се са тези на Bloodfest II в София през 2009г., където свирят със Septic Flesh, Inactive Messiah, Dimlight и W.E.B.; и на Trash Till Death, провел се в Каварна през 2009г. с хедлайнер в лицето на Dimmu Borgir (като това се оказва последното шоу на норвежците с Mustis и Vortex в състава); и на Summon The Beast Festival в Гърция през 2010г. с Naer Mataron, Athos и др.

Последното им засега изднаие е мрачният сингъл „Ave Eva“ (Corvus Records, 2018), издаден на 7-инчов винил.

На 16-ти те ще излязат в състав:
Vlad – вокали и китара, Jafar – бас, Mephistophel – барабани и нов китарист с псевдоним Ord Ost, който е на мястото на Gormoth.

Билетите на цена 40 лева се продават онлайн в системата PaySera https://bit.ly/DiabolicalSofia.

 

Ключови думи: