преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Saor ще свирят в София за първи път на 31 март 2023г

Публикувано на 14 Февруари 2023
Saor ще свирят в София за първи път на 31 март 2023г

Шотландският атмосферик блек/фолк метъл проект Saor ще направи първия си концерт у нас на 31 март в B side на Mixtape 5.

Saor е едно от интересните и различни явления в ъндърграунд сцената на Европа, което развълнува метъл масите малко по-осезаемо през послединте 5 години. Основан през 2003г., Saor извървява дълъг път, движейки се в собствена неотъпкана пътека, сурова и привлекателна за отворените към нови измерения на стиловете в екстремния жанр. Тя представя многопластови композиции с красиви атмосферични пасажи, вплетени в блек метъл, облагороден с пост-рок влияния... Мелодии, които носят духа на шотландския фолк и са така подходящи за потъване в необятните пейзажи на, родната за автора им Анди Маршал, Шотландия...

Анди препуска свободно през стилове, не зачита граници и разгръща собствена картина на представата си за силата и красотата на традициите, историята и наследените мъдрост и сурова сила на бащината земя.

И въпреки че музиката на Saor не се вмества в тясното определение атмосферичен блек/фолк метъл, то може да даде представа за музикалните търсения на човека – оркестър, фронтмен и едноличен шеф на групата Анди Маршал.

При солидната дискография на артист като този, е трудно да се посочи водеща или най-добра творба. Така или иначе, сигурно е, че последния засега албум на формацията, озаглавен Origins (Season of Mist, 2022) е повече от добре приет. Именно на него ще стъпи гояма част от сетлиста на бандата за шоуто у нас.

Мултиинструменталистът работи с концертни музиканти, когато представя Saor на живо. А музикант като него се обгражда с не по-малко опитни колеги и съмишленици за тези така важни срещи на живо с публиката.

Публиката ще има удоволствието да види и Uninie същата вечер. Uninie е част от списъка с проекти на един от най-активните и даровити музиканти в родната ъндърграунд метъл сцена Ники Велев (Historian, Scapegoat, Maltworm, Гробъ и т.н.). Креативността на Велев не го оставя на мира и той е активен с различни групи и проекти вече повече от 30 години. Това е най-новият израз на неговите музикантски способности в стил блек метъл, с текстове на български език и детайлно пипната концепция. Възникнал само преди година, новият проект привлича интерес и вече има в актива си и представяне на живо. Това става възможно благодарение на присъединяването към състава на Антон Андонов (Maltworm, Gods of Ancient и т.н.) и Тодор Язовлийски (Scapegoat и др.), които го превръщат от страничен проект в пълнокръвна група. И като се има предвид дългогодишното присъствие на горните и тяхната дейност в нашата сцена, с гордост поставяме логото на Uninie на плаката за това събитие.

В момента Uninie завършва работата по дебютния си албум, който ще съдържа 10 песни и се планира да бъде издаден до края на годината.

Билети за концерта (в ограничен брой, съобразен с капацитета на мястото на провеждане) се продават онлайн и на каса в магазини "На Тъмно"

Ключови думи: