преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Остава споделиха видеоклип към песента "Сателит"

Предстоят големи концерти на групата в Пловдив и Русе.

Публикувано на 12 Септември 2023
Остава споделиха видеоклип към песента
Снимка: Остава

Поредна песен от последния албум на Остава - „Кислород“, оживява със стилно абстрактно видео.

Продукцията към песента „Сателит“, групата поверява на творческия екип от Clamer Production Studio с режисьор Георги Манов.

Историята в него минава през житейските истории на различни хора, като основният акцент е текстът, в който Свилен не за първи път възпява любовта. Силната космическа любов, която те изстрелва в орбита и те кара да гравитираш като „Сателит“.

„Изключително образно парче, докато го слушах непрекъснато ми изплуваха различни картини въпросът беше как да ги организирам. Тогава се сетих за Силвия, скоро я снимах в друг клип и ми хареса минималистичният й подход. Реших да я превърна в ходеща порцеланова инсталация, която вижда в душите на хората. Това беше ключовият момент в измислянето на този клип. След това, инспириран изцяло от музиката и текста започнах да подреждам картините една след друга.“ – споделя Жоро Манов.

„От дълго време има идея за видео от Clamer Production с режисьор Жоро Манов. Мисля, че имаме доста обща емоционалност в нещата, които прави всеки от нас. Той е чудесен визионер и му се доверихме напълно, когато ни сподели, че има много добра идея за „Сателит“. Видеото е много естетско и различно. Странни типажи са обединени от усещането за нещо неуловимо, което гравитира около тях. Нещо, което подсъзнателно е и в тях самите. За целта бяха изработени специални перки, които се въртят на главите при движение. Концептуалното видео е заснето на доста различни локации: китайски ресторант, езеро, стрелбище, моста „Чавдар“, нощния подлез на НДК. Благодарим на страхотните млади актьори, които пресъздадоха цялото това усещане“ – разказва Георги Георгиев.

Музиката е на Жоро, в аранжимента се включват всички от групата, а за продуцирането ѝ, както и на целият албум „Кислород“ работят заедно с Георги Станев.

Новият сингъл „Сателит“ ще чуем и по време на последните за тази година концерти на открита сцена на Остава, на 16 септември в Лятно кино Орфей – Пловдив, 17 септември в Летен театър – Русе и на 2 октомври в Кино Кабана, София.

БИЛЕТИ могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

Ключови думи: