преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Остава с видеоклип към песента "Тест"

Публикувано на 04 Април 2024
Остава с видеоклип към песента

Остава споделиха видеоклип към песента "Тест" от албума "Кислород", който излезе през 2022 година. Режисьор на видеотое е Васил Стефанов, а продуцент е филмовото студио "Concept Studio".

„Идеята за кантото на куплета ми хрумна по време на пандемията, без съпровод, без думи. Обикновено записвам на телефона, ако нещо ми хареса, за да не го забравя, но този път не. След няколко дни ми се появи пак в главата и тогава направо си я записах на демо с китара. После при репетициите я доизпипахме и влезе в албума ни „Кислород“. Исках да има пънкарски привкус, но и всички държахме да има и някакъв поп елемент. По-късно ми дойде идеята да се казва „Тест“, може би подсъзнателно покрай пандемията и цялата обсесия покрай това. Реално става въпрос за теста в една връзка, за въпросите, решенията, компромисите и границите с тези неща. Става дума за намиранията между хората, за етапите, през които минават и най-вече за въпроса за прошката, който силно ме вълнува, като чистилище на натрупани негативни емоции. Любовта като тест“ – разказва Георги Герогиве, автор на музиката и текста на песента.

В аранжимента на „Тест“ се включват всички от групата, както и Георги Станев – техният музикален продуцент, който им помага идейно и клавирно за парчето, а Янко Генов от Дъблин го миксира и мастерира.

„За видеото този път искахме да имаме нещо по-реалистично и групарско, по-семпло и натурално. С Васил Стефанов сме работили за доста от първите ни песни и винаги сме се били щастливи от резултата, затова го поканихме да режисира и това видео. В него участват две млади дами, свързани с книгата “ Аз Остава“ – редакторът ѝ – поетесата Мария Куманова и Антонина Георгиева- графичен дизайнер на книгата и албума „Океан“– допълва Жоро.

Билети за пролетния концерта на Остава, на 26-ти април в SOFIA LIVE CLUB, могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси.

Ключови думи: