преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Над 12 000 души пяха заедно с Iron Maiden в пълната зала Арена Армеец

Публикувано на 14 Юли 2022
8 снимки

Британските метъл величия Iron Maiden преобразиха Арена Армеец във фентъзи свят, изпълнен с епични чудовища, огньове, подли демони, самураи и безстрашни воини – в лицето на своите фенове. Зашеметяващата енергия на изпълнителите се сля в едно с интензивните емоции на българската публика на напълно разпродадения концерт в столицата снощи.
Дългоочакваният от българските фенове лайв бе част от световното турне на групата - Legacy Of The Beast.

От най-големите хитове в кариерата на бандата, през песни от последния студиен албум Senjutsu, до емблематичните образи в представленията на бандата, като гигантския Икар, огнехвъргачката, грандиозния Spitfire, Legacy Of The Beast е посетено от над 2 милионa фенове по света и определено като най-зрелищното и визуално зашеметяващото шоу в историята на Iron Maiden. Сега и българската публика може да потвърди това!

Специалните гости и съпорт на шоуто, немската готик метъл група Lord Of The Lost се качиха първи пред ентусиазираната публика с парчета в специфичното си дарк рок звучене.

Веднага след тях, в еуфория над 12 000 души в София станаха свидетели на епични сценични декори, сет лист с перфектната комбинация от класики на групата и най-новите им парчета и способността да направят впечатляващо шоу. Резониращият в Арена Армеец глас на Брус Дикинсън, даде тон на многобройната публика да запее заедно с него любимите си песни и така – до края на концерта. Iron Maiden, като истински разказвачи на истории, пренесоха публиката в техния свръхестествен приказен свят и за това представление ще се говори дълго.

Сетлист:
01. Senjutsu
02. Stratego
03. Writing On The Wall
04. Revelations
05. Blood Brothers
06. Sign Of The Cross
07. Flight Of Icarus
08. Fear Of The Dark
09. Hallowed Be Thy Name
10. The Number Of The Beast
11. The Iron Maiden

Бис 1:
12. The Trooper
13. Clansman
14. Run To The Hills

Бис 2:
15. Aces High

Снимка: Илиян Ружин, Fest Team

Следващата седмица рок месецът на Fest Team продължава с Hills of Rock Пловдив, където очакваме Slipknot, Mercyfull Fate и Sabaton.

Ключови думи: