преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Лиъм Галахър и Джон Скуайър издадоха дебютния си албум

Гледайте новия видеоклип на дуото към песента "Raise Your Hands"

Публикувано на 07 Март 2024
Лиъм Галахър и Джон Скуайър издадоха дебютния си албум

Когато за първи път се разпространиха слухове за възможно сътрудничество между Лиъм Галахар и Джон Скуайър, въпросът на всички беше: как ще звучи това? Когато стартираха проекта с „Just Another Rainbow“ и след това с „Mars To Liverpool“, отговорът беше задоволително прост: точно както бихте искали да звучи. Сега дуото меко казано оправдава очакванията, издавайки едноименния си дебютен албум.

Откриващата песен на албума – „Raise Your Hands“, е категорична демонстрация на отдаденост. Удивителен глем-рок момент, който Лиъм сравнява с Roxy Music, със звучене на пиано, напомнящо за Stonesy – за баланс, той блика с необуздана енергия, която звучи толкова естествено и освободено, сякаш току-що са излезли на сцената. И в комбинация с „Mars To Liverpool“ , като начало, става ясно, че дуото е вложило цялата си страст в този албум.

Тази жизненост е налична в цялото издание, независимо дали изследват меланхолични моменти, които отразяват някои от бавните солови песни на Oasis и Лиъм („One Day At A Time“) или звънтящи мелодии, отразяващи ранния период на Stone Roses („Just Another Rainbow“), докато вихърът от китарни рифове и плавни водещи изпълнения на Джон на моменти се чувства като естествено продължение на „Second Coming“ (особено „Love You Forever“). В същото време изданието кипи и от проблясъци на техните ключови влияния от 60-те и 70-те години: нотка от енергията на Sex Pistols с малко Хендрикс привкус и щипка от наперения рокендрол на The Faces.

Лиъм и Джон ще отведат албума на път по-късно този месец по време на турне, което беше разпродадено моментално. Джоуи Уаронкър също ще участва в групата на живо, която се състои от Бари Кадогън (Little Barrie, Paul Weller) на бас китарата и Крисчън Мадън на клавишните. Джейк Бъг е специален гост-изпълнител на всички шоута с изключение на Бруклин.

Ключови думи:
@