преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Концертът за група и оркестър на Джон Лорд с музиката на Deep Purple с втора дата у нас

Публикувано на 15 Декември 2022
Концертът за група и оркестър на Джон Лорд с музиката на Deep Purple с втора дата у нас
Снимка: Cantus Firmus

Само преди месец бе обявен грандиозния симфоничен рок концерт "Concerto for Group and Orcestra". Събитието, което ще се проведе на 18 март 2023 година в зала 1 на НДК, предизвика огромен интерес затова, музикантите приеха да се качат за втори път на сцената, на 19-ти март 2023г. в зала 1 на НДК.

Супергрупата от звезди, които идват за двата концерта са Брус Дикинсън (Iron Maiden), Таня О’Калахан (Whitesnake), Джон О`Хара (Jethro Tull),
Кайтнер Сет Дока - китара (Ian Paice Band), Бернхард Велц - барабани(Ian Paice).

Специално за България, музикантите са подготвили изненада – рок версия на българската фолкорна песен „Ерген деда“ от Петър Льондев. В нея ще чуем на живо кавала на Теодосий Спасов, в една логическа връзка на фолклора със симфоничната и рок музика.

Концертите ще отпразнува приноса на маестро Джон Лорд като забележителен оркестров и рок композитор, известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми.

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд са обсъждали съвместни музикални идеи: „Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително аз да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър. Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек.“

Билети на цени от 80 до 140 лв и ВИП места на стойност 200 лв можете да намерите ТУК.

Ключови думи: