преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Концертът на Apocalyptica ще бъде на 3 септември

Solstafir ще са специален гост на концерта на Apocalyptica

Публикувано на 22 Февруари 2022
Концертът на Apocalyptica ще бъде на 3 септември
Снимка: EventEase

Концертът на финландските метъл челисти Apocalyptica в Пловдив ще се състои на 3 септември 2022г. в Летния театър в града. Промяната на датата се налага, поради появил се неотложен ангажимент на Apocalyptica в САЩ в средата на месец септември 2022.

Със смяната на датата на провеждане на събитието идва и новината за специалните гости на събитието. Това е пост-метъл формацията от Исландия - Solstafir! Те идват по покана на EvenTease за ексклузивно шоу у нас, без да имат планирани други участия в региона, освен в Пловдив и Букурещ.

Solstafir са смели експериментатори с уникален стил, променящ се през годините и разпознаваемо звучене, с което си заслужиха специално място в съвременната метъл сцена. Групата притежава ярки идентичност и излъчване, с което се откроява от общия поток и трудно носи на стилови етикети.

През ноември 2020г. исландците издадоха чрез Season of Mist седмия си студиен албум, озаглавен "Endless Twilight of Codependent Love". Песни от него, както и класически пиеси на бандата, ще бъдат включени в дългия над един час сет на изпълнението им в Пловдив.

Вече закупените билети за концерта на Apocalyptica са валидни за новата дата без нужда от презаверка. Всеки, който няма да има възмомост да посети първоначално обявената дата - 16 септември, ще може да върне билета си и сумата по него ще му бъде възстановена. Нужно е да се изпрати мейл с копие на билета на [email protected] до 31 март 2022.

Място на провеждане - Летен Театър Пловдив. Обявеното първоначално място - Античен Театър е сменено на 28.10.2021, поради технически причини свързани с програмата на театъра. Всички вече закупени билети важат без нужда от презаверка и хората ще бъдат настанени в същите сектори и ценови категории.

Минали са 22 години от първия концерт на Apocalyptica в България. Той се състоя на Античния театър в Пловдив през 1999г. и спечели фен маса на групата у нас, която помни този концерт и досега. През годините възпитниците на Академия „Сибелиус“ в Хелзинки вървяха по свой път, оказал се успешен и като кариерна посока. През пандемичната 2020г. групата издаде девети студиен албум със заглавие Cell-0 (Silver Lining Music)... Значи е време за концерт с опреснен сетлист с нови козпозиции – имаме го.

Ключови думи: