преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Коледният албум "Dark Christmas" на Таря Турунен ще излезе на 10 ноември

"Dark Christmas" е продължение на творбата й от 2017г. "From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)"

Публикувано на 01 Ноември 2023
Коледният албум

За финландската певица Таря Турунен празничния сезон ще започне по-рано тази година. Бившата вокалистката на Nightwish, обяви, че ще издаде вторият си коледен албум на 10 ноември. Творбата носи заглавието "Dark Christmas" и вече можете да чуете първия сингъл от нея "Frosty The Snowman" 

Използвайки звука на грандиозен оркестър и игривостта на детски хор, изпълнителката отново идеално съчетава своя класически обучен глас с по-мрачни готически влияния, за да създаде един зловещ прочит на най-обичаните коледни мелодии в света.

Продължението на "From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)" от 2017 г. ще включва завладяващи изпълнение на добре познати коледни песни, като „Last Christmas“ на Wham!, „All I Want For Christmas Is You“ на Марая Кери, „Wonderful Christmas time“ на Пол Маккартни, класики като „Jingle Bells“, „Frosty The Snowman“ и „Rudolph The Red- Nosed Reindeer“, както и съвсем новата авторска песен на Таря „Dark Christmas“.

„Беше завладяващо да се потопя в този нов свят“, казва певицата. „Ще оцените тези коледни песни с нашите призрачни аранжименти, които наистина звучат по начин, по който никога не са го правили. За мен беше удоволствие да си партнирам отново с Джим Дули и Тим Палмър. Надявам се, че ще се потопите в нашия мрачен коледен дух ."

Изданието ще бъде придружено от 12 видеоклипа - за всяка от песените в албума, както и пълнометражен музикален игрален филм.

Турнето в подкрепа на "Dark Christmas" ще премине и през страната ни. Финландската ледена кралица ще излезе на сцената на зала 3 на НДК на 3 декември, за да завладее родната публика с невероятен симфоничен спектакъл със струнен оркестър и хор от България.

Билети можете да намерите в мрежата на Bilet.bg.

"Dark Christmas" съдържание:

1. The First Noel
2. Frosty The Snowman
3. Holy Night
4. Dark Christmas
5. Jingle Bell Rock
6. White Christmas
7. Аll I Want For Christmas Is You
8. Wonderful Christmastime
9. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Ключови думи: