преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Kings of Leon обявиха нов албум и световно турне

Групата сподели и първи сингъл от предстоящата си нова студийна творба

Публикувано на 23 Февруари 2024
Kings of Leon обявиха нов албум и световно турне
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Kings of Leon стартират 2024 г. с поредица от вълнуващи новини. Групата ще издаде 9-ти студиен албум, носещ заглавието "Can We Please Have Fun" на 10 май. Днес излезе и водещият сингъл от предстоящата творба - песента "Mustang", която можете да слушате по-долу.

През 2024 г Kings of Leon ще потеглят и на световно турне в САЩ и Канада, продуцирано от Live Nation. Единствената обявена международна дата засега е с хедлайнерски сет в BST Hyde Park в Лондон на 30-ти юни.

Както подсказва заглавието, "Can We Please Have Fun" е за това как групата намира нова радост в творческия процес. Записан в студиото Dark Horse в Нешвил и продуциран с новия сътрудник Kid Harpoon (Harry Styles, Florence + the Machine), албумът показва различна страна на Kings of Leon. Това е звученето на музиканти, обединени от една цел, освободени от всякакви очаквания, и вдъхновени от идеята за албума, който винаги са искали да направят.

"Когато имаш група, има връзка като никоя друга. Имаш семейство," споделя Caleb. "Помислих си, че ако насочим цялата си енергия към нещо, кой ще ни спре? Кой може да ни спре, освен нас?"

"Нямаше натиск от страна на лейбъла. Това ни даде свободата да се опитаме да направим нещо страхотно, без да се налага да мислим за нищо друго освен за музиката," казва Jared.

"Връщах се у дома след сесиите ухилен до уши", спомня си Nathan. "Това вероятно е най-доброто място, на което някога сме били като група."

За 25-те си години като група те са натрупали някои невероятни постижения. От дебюта си през 2003 г. Kings of Leon издават 8 албума, от които продават над 20 милиона копия и близо 40 милиона сингъла по целия свят, имат пет сингъла в класацията Billboard Hot 100 и две парчета, достигнали до #1 в Modern Rock radio. С издаването на "Walls" групата за първи път в историята си отбелязва дебют под номер едно в класацията Billboard Top 200. Освен това те имат 8 номинации за GRAMMY, три спечелени статуетки, две награди BRIT и една награда JUNO.

"Can We Please Have Fun" съдържание:

1. Ballerina Radio
2. Rainbow Ball
3. Nowhere To Run
4. Mustang
5. Actual Daydream
6. Split Screen
7. Don’t Stop The Bleeding
8. Nothing To Do
9. Television
10. Hesitation Generation
11. Ease Me On
12. Seen

Ключови думи:
@