преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

hug or handshake с видеоклип към нов сингъл "Slowboy"

Публикувано на 17 Март 2023
hug or handshake с видеоклип към нов сингъл
Снимка: Михаил Мишев

Инди поп-рок бандата hug or handshake представят най-новия си сингъл "Slowboy" и видеоклип към него. Една силно зареждаща песен, носеща мелодично и танцувално поп звучене, подкрепено от силно въздействащи вокални линии.

“Tази песен е една по-енергична и ведра посока в сравнение с парчетата от дебютния ни албум "Once Upon a Pink Sedan". Надявам се да е стъпка напред в развитието на стила ни, но без да бягаме от себе си.“ – споделя Петър.

"Slowboy" е първата нова песен, която официално излиза като сингъл след дебютния албум на групата. Песента обаче е известна на феновете, защото музикантите я свирят на концерти от края на 2021 година.

„Slowboy вече е навъртяло не малко километри, защото го свирим по концертите ни още от края на 2021-ва. Хората го приемат добре, някои даже казват, че им е любимото наше парче.“ – разказва Тони.

Автор на текста на "Slowboy" е Антон, музиката е на Петър и Антон, а за аранжимента, записа и смесването момчетата отново работят с музикалния си продуцент Симеон Лозанов – Monyx. Режисьор и оператор на свежото видео е Никола Атанасов, с който процеса на работа винаги е доста флуиден. Негово дело са първите два видеоклипа на hug or handshake - "Molten Dreams" и "Blaze of Sorry". Лентата е стилна и позитивна, а историята в нея разказва за две момчета, на които им се иска да могат да танцуват, опитват се да намерят вътрешния си "Slowboy" и да не им пука много как изглеждат, въпреки че реално им пука.

Ключови думи: