преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Фондацията празнува Кирил Маричков на 80 години с концерт на 30 октомври в зала 1 на НДК

Публикувано на 05 Януари 2024
Фондацията празнува Кирил Маричков на 80 години с концерт на 30 октомври в зала 1 на НДК

Супергрупата Фондацията празнува Кирил Маричков на 80 години с концерт на 30 октомври в зала 1 на НДК. Празничното събитие, в което главен герой ще бъде легендарният Кирил Маричков, ще се случи точно на рождения му ден (30 октомври).

На сцената до него ще бъдат останалите 4-ма от супергрупата на България - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, а специален гост ще е обичаният им колега и приятел Валди Тотев. Музикантите планират още много изненади, които ще зарадват не само именития рожденик, но и всички в залата в паметната вечер на 30 октомври, а какви ще бъдат те ще стане ясно съвсем скоро.

Емблематичният музикант „зодия Щурец“ през април миналата година пусна автобиографичната си книга – Кирил Маричков „На прага на времето“. С нея авторът емоционално и елегантно отбеляза и 55 години от основаването на легендарната българска рок група „Щурците“. Книгата представя подробно житейския и творчески път на забележителния музикант от детството му до на най-силния период в историята на „Щурците“ – 80-те години на ХХ век.

Не случайно групата е сред претендентите за титлата „най-влиятелна рок група на 20 век“, а само малка част от хитовете им са „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „По пътя“ и много, много други. Голяма част от вечните песни на „Щурците“ ще звучат и в изпълнение на ФОНДАЦИЯТА на 30 октомври в зала 1, а със сигурност и в изпълнение на публиката.

„Чувствам се късметлия, защото осъществих голяма част от мечтите си“, споделя легендарният рок музикант преди 5 години, когато с ФОНДАЦИЯТА отбелязват заедно и 75-ия му рожден ден.

Билети за събитието можете да намерите онлайн в системата на Ticketportal.bg

Ключови думи:
@