преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Флоор Янсен от Nightwish е диагностицирана с рак на гърдата

Публикувано на 26 Октомври 2022
Флоор Янсен от Nightwish е диагностицирана с рак на гърдата
Снимка: Getty Images

Певицата на Nightwish Флоор Янсен е диагностициран с рак на гърдата. Това сподели самата тя, чрез публикация в социалните мрежи по-рано днес.

В публикацията си Флоор разкрива, че е получила диагнозата преди две седмици, след стандартен профилактичен преглед. Проведените изследвания показват, че ракът не се е разпространил и прогнозите на лекарите са "много добри".

Утре, 27 октомври, вокалистката ще се подложи на операция за отстраняване на тумора а след три месеца ще премине през лъчева терапия.

Флоор откровено споделя, че не е имала никаква симптоми и призовава всички жени редовно да се преглеждат и да не разчитат на случайността, защото никой не е застрахован, а профилактиката може да спаси животи.

Тя обещава ако всичко премине по план да се върне на сцената в края на ноември за началото на европейското турне не Nightwish.

Пожелаваме ѝ бързо и пълно възстановяване!

Флоор е родена в Нидерландия, тя се присъединява към групата After Forever на 16 години. За периода от 2000 до 2007-ма година групата издава 5 албума. След разпадането на After Forever през 2009-та година, Янсен създава симфоник метъл групата ReVamp. ReVamp имат два албума, излезли през 2010 и 2013-та година.

Флоор стана постоянен член на супер успешната финландската метъл група Nightwish през 2013 година. Като фронтдама на бандата тя участва в последните два студийни албума "Endless Forms Most Beautiful" (2015) и "Human. :II: Nature."(2020).

Това лято Флоор представи два самостоятелни сингълa "Fire" и "Storm". 

Ключови думи: