преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Dubioza Kolektiv със самостоятелен концерт в София на 5 юли 2023

Събитието ще се състои на Столичния колодрум

Публикувано на 07 Декември 2022
Dubioza Kolektiv със самостоятелен концерт в София на 5 юли 2023
Снимка: Fest Team

Dubioza Kolektiv идват за самостоятелен концерт у нас на 5 юли 2023 г. Събитието ще се състои в „Арена София“, която се намира на територията на колодрума в Борисова градина. Те ще бъдат отново пред родна публика по покана на организаторите от Строежа и Fest Team.

Босненската група е широко популярна и обичана в България, като последните големи концерти на Dubioza Kolektiv бяха в „Арена Армеец“ през 2017 г. и 2019 г., когато и двата пъти събраха по над 10 хил. души. През последните две години бяха сред хедлайнерите на „Arte Feastival“ и „Hills Of Rock - Sofia“, където също ги очакваше многобройна аудитория.

Dubioza Kolektiv е създадена през 2003-та година, като оттогава насам се превръща в една от най-популярните съвременни банди, идващи от Балканите. Състои се от седем члена. Авангардният им стил се характеризира като „кросоувър“ с елементи на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански мотиви. Текстовете им са на теми мир, разбирателство, толерантност, критика срещу бюрокрацията и политически фигури, против ксенофобията. Техните концерти се радват на добър отзвук, далеч извън региона и бандата осъществява ежегодни турнета в почти всички държави в Европа, участия на големи фестивали като Glastonbury (Великобритания), Roskilde (Дания), Sziget (Унгария) и много други; турнета в Щатите, Австралия и Индия, дори лайв в Колумбия. Прави самостоятелни концерти в арените в Белград, Загреб, Пула. Неминуемо и този в София, който ще се проведе на 5 юли, следващата година ще бъде от най-мащабните концерти на артистите от Босна.

Билетите за предстоящото гостуване на Dubioza Kolektiv са вече в продажба и се разпространяват чрез платформата Ticketstation.bg. Първите 500 билета са на цена от 38 лв., следващите 2000 броя са на промо-цена от 48, следват регулярните на цена от 55 лв., а на самата дата ще възлизат на 65 лв.

С оглед на ограничения капацитет и големия интерес към групата през последните години, организаторите препоръчват възможно най-ранното предварително закупуване.

Снимка: Fest Team

 

Ключови думи: