преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Дон Еъри от Deep Purple идва в Пловдив с проекта си Allstars Night

Публикувано на 21 Юни 2023
Дон Еъри от Deep Purple идва в Пловдив с проекта си Allstars Night
Снимка: Getty Images

Клавиристът на Deep Purple, Rainbow, Whitesnake, Black Sabbath идва на 29 август в Пловдив, Летен театър Бунарджика.

Kлавиристът на Deep Purple – Дон Еъри идва в България с проекта си Allstars Night.
Концертът събира енергията на култови парчета на Deep Purpla, Rainbow, Whitesnake, Гери Му и още легендарни рок групи и изпълнители, с които е свързана музикалната му кариера на легендарния музикант.

На концерта на 29 август в Летния театър на Пловдив заедно с Дон Еъри на сцената ще излязат вокалистът на Nazareth Карл Сентънс и басистът Крис Чайлдс (Thunder, Paul Young). В супергрупата участват още Кайтнер Зи Дока – китара и Бернхард Велц на ударните – и двамата, реализирали многобройни проекти с Джон Лорд, Иън Пейс и Брус Дикинсън.

Дон Еъри е записал името си в рок историята като участник в култови албуми на рок легенди като: Black Sabbath „Never Say Die“, Rainbow – „Down to Earth”, „Difficult to Cure“, Ози Озбърн – Blizzard Of Ozz, „Bark At The Moon”, Whitesnake – „Whitesnake”, Гeри Мур – „Run for Cover“, „Still Got The Blues“ и много други. Виртуозният кийбордист е участвал в турнета и концерти на Jethro Tull, ELO, Uli Jon Roth, Graham Bonnet, Judas Priest и др. От 2002 г. сменя Джон Лорд в Deep Purple, като от 2006 и до момента е пълноправен член на легендарната група.

Allstars Night предвещава ударна доза рокендрол с любими парчета и великолепни музиканти. А как ще прозвучат те, обогатени с импровизациите на легендата Дон Еъри – е отредено да разберат онези, които ще съпреживеят концерта на живо в Летния театър в Пловдив, на хълма „Бунарджика”.

Денят е 29 август 2023, вторник. Начало на концерта – в 20:00.

Билетите можете да намерите в мрежата на Eventim на цени от 40 до 70 лв.

Ключови думи: