преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Дейвид Гилмор обяви нов самостоятелeн албум

Това първи нов албум на легендата от Pink Floyd от 9 години

Публикувано на 26 Април 2024
Дейвид Гилмор обяви нов самостоятелeн албум
Снимка: Getty Images

Дейвид Гилмор ще издаде новият си самостоятелeн албум "Luck And Strange" на 6 септември чрез Sony Music. Първата песен "The Piper's Call" можете да чуете по-долу.

"Luck And Strange" е записан в продължение на пет месеца в Брайтън и Лондон и е първият албум на Гилмор с нов материал от девет години. Записът е продуциран от Дейвид и Чарли Андрю.
За тези нови работни взаимоотношения Дейвид казва: „Поканихме Чарли в къщата, когато дойде и изслуша няколко демота, каза неща като „Е, защо трябва да има соло на китара там?“ и „Всички ли затихват накрая?“ Той има страхотна липса на знания или уважение към това мое минало. Много е директен и по никакъв начин не се страхува, и това ми харесва, защото последното нещо, което искате, е хората да ви се подчиняват."

Албумът включва осем нови песни заедно с преработка на "Between Two Points" на The Montgolfier Brothers. Обложката е на известния художник Антон Корбийн и е вдъхновена от текста на последната песен в албума "Scattered" написан от синът на Дейвид - Чарли Гилмор

Ключови думи: