преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

De Staat с концерт в София на 6 ноември 2022

Публикувано на 01 Септември 2022
De Staat с концерт в София на 6 ноември 2022
Снимка: Alexander Popelier

На 6 ноември, тази година, столичният клуб "Терминал 1" ще бъде домакин и организатор на концерта на нидерландската алтернативна и абстрактна в изявите си гурпа De Staat. Те ще гостуват у нас за трети път, след като дебютният им лайв в София бе през 2016 г., отново в същия клуб. Групата е създадена десет години по рано - през 2006 г. в Ниймеген. Стават широко популярни през 2015 г. с аудио-визуалната концепция на "Witch Doctor". Пренасянето на сценичното поведение от клипа в клубна среда прави техните шоута изключително атрактивни за публиката. Още тогава са избрани да подгряват по време на турнето на Muse, а през тази есен ще бъдат гости на европейското турне на Biffy Clyro.

De Staat се събират през 2006 г. в Ниймеген и определят стила си като смесица от Alternative Rock, Electronic Rock и Experimental Rock. Бележат неколкократни участия във фестивали като Glastonbury, Sziget, Pinkpop, Lowlands. Групата има седем студийни албума, като от последния, който бе издаден тази година, е и новият популярен сингъл "Who's Gonna Be The GOAT?"

По време на настоящото турне нидерландската група е неизменно придружавана от съпорт бандата CLT-DRP. Триото е базирано в Брайтън, Великобритания, основано през 2017 г., а стилът се определя предимно като електро-пънк.

От българска страна, като част от шоуто, бе избрана набиращата все по-голяма популярност група ALI. Бандата свири рафиниран и смел рокендрол с искрени текстове и стадионни амбиции. Бандата се появява органично от срещата на приятели и колеги и нуждата им да запълнят празнина на музикалната сцена и в меломанските си души. ALI имат издадени пет официални сингъла, които заемат челни места в националните радиокласации за рок музика. Предпоследният, "Bliss + Blasphemy", е селектиран в телевизионната реклама на международната фондация за защита на животните "ЧЕТИРИ ЛАПИ". Последният "Don’t Hate Me", е против насилието във всичките му форми. В момента ALI работят по своя дебютен албум – бавно и прецизно, без да се ангажират със срок, което прави изявите им на живо още по-ценни.

Билетите се разпространяват в мрежата на компанията Ticketstation.bg. Цената им е 30 лв. на предварителна продажба и 36 лв. на самата дата. Но броят им е силно ограничен - само 500 билета са пуснати в продажба, поради което организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване! Вратите на „Терминал 1“ отварят в 20.00 ч., а началото на концертната част е от 21.00 ч.

Ключови думи: