преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

"Concerto for Group and Orcestra" на Джон Лорд и музиката на Deep Purple идва у нас на 18 март 2023

Брус Дикинсън идва у нас с грандиозния симфоничен рок концерт "Concerto for Group and Orcestra" на Джон Лорд и музиката на Deep Purple

Публикувано на 15 Ноември 2022
Снимка: Cantus Firmus

Грандиозния симфоничен рок концерт "Concerto for Group and Orcestra" ще се състои у нас на 18 март 2023 година в зала 1 на НДК.

Супергрупата от звезди, които идват за концерта са Брус Дикинсън (Iron Maiden), Таня О’Калахан (Whitesnake), Джон О`Хара (Jethro Tull), Kaitnter Z Doka - китара (Ian Paice Band), Бернхард Велц - барабани(Ian Paice).

Концертът ще отпразнува приноса на маестро Джон Лорд като забележителен оркестров и рок композитор, известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми. Съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Лорд е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд е и дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на Cantus Firmus.

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд са обсъждали съвместни музикални идеи: "Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително аз да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър. Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек."

Билетите за събитието вече са в продажба - ТУК. На цени от 80 до 140 лв и ВИП места на стойност 200 лв. 

 

Ключови думи: