преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Арменската блек метъл банда Ildаruni с концерт в София на 20 май

Публикувано на 28 Април 2022
Арменската блек метъл банда Ildаruni с концерт в София на 20 май
Снимка: Photo by Karapet Karo Sahakyan

Арменската група Ildaruni ще свири в софийския клуб Live & Loud на 20 май. Преди Ildruni на сцената ще излязат две български банди – Freija и Black:I.

Ildaruni са от Армения и свирят смесица от безмилостен, интензивен блек метъл и старинни фолклорни мелодии, забравени от незапомнени времена. Лирическите теми изследват исторически висини на една отминала епоха и езотеричното разбиране на древния езически окултизъм. Зловещият пламък сега гори по-силно и групата е готова да отприщи своите дългоочаквани загадъчни заклинания.

Freija е Nordic Folk/Pagan група от Пловдив, България. Репертоарът на Freija пресъздава скандинавски фолклорни песни, кавъри на Wardruna и други скандинавски групи, както и съвременни песни в същата тематика. Групата създава и свои авторски композиции на норвежки и фински, като отново възпява митичните истории на богове и същества от викингските саги. Freija ще разпръсне Северното сияние с древни сказания и ритуали в една епична битка за Валхала, като даде нов живот на някои забравени сюжети и ценности от миналото.

Black:I са създадени през март 2020 година от членове на Scolos и Dimholt. Дебютират с първия си албум Poh'r odt Graah месец по-късно. Към момента групата е активна и работи върху втори албум. За есента имат един потвърден концерт – с Impaled Nazarene и Bolg, като този ще е първо излизане пред публика.

Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 15 лв.

Снимка: Live & Loud

Ключови думи: