преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Iron Maiden обявиха 17-ия си студиен албум – „Senjutsu“

Той включва десет нови песни от легендарната хеви метъл банда

Публикувано на 19 Юли 2021
Iron Maiden обявиха 17-ия си студиен албум – „Senjutsu“

Легендарната хеви метъл банда Iron Maiden обяви 17-ия си студиен албум! Той се нарича „Senjutsu“ и ще се появи на трети септември. Предварителни поръчки на албума стартират от двайсет и първи юли.

Заглавието на новия албум на прочутата банда се превежда като „тактика и стратегия“. „Senjutsu“ идва шест години след последния диск на Maiden – „The Book of Souls“.

Преди дни бандата представи и първа нова песен от шест години насам – „The Writing on the Wall“.

„Отново избрахме да записваме в Guillaume Tell Studio във Франция, защото мястото предоставя толкова предразполагащо усещане“, сподели басистът Стийв Харис. „Всичко там е перфектно устроено за нашите нужди. Сградата е била кино и има наистина висок таван, така че предоставя великолепен акустичен звук“.

Вокалистът Брус Дикинсън добави, че пандемията е отложила плановете на групата, след като записите са направени през 2019-а, по време на пауза в турнето „Legacy“. „Песните са наистина разнообразни, а някои от тях са и доста дълги“, каза още Дикинсън. „Има и една или две песни, които звучат доста по-различно от обичайния ни стил и мисля, че феновете на групата ще бъдат изненадани – в добрия смисъл, надявам се“.

Автор на обложката към новия албум на Maiden е Мартин Уилкинсън, а времетраенето на албума е цели 82 минути /като се има предвид, че албумът включва едва десет песни/. Продуцент е Кевин Шърли, а копродуцент – Стийв Харис. Ето и списъка с песни:

01." Senjutsu" (8:20)

02. "Stratego" (4:59)

03. "The Writing On The Wall" (6:13)

04. "Lost In A Lost World" (9:31)

05. "Days Of Future Past" (4:03)

06. "The Time Machine" (7:09)

07. "Darkest Hour" (7:20)

08. "Death Of The Celts" (10:20)

09. "The Parchment" (12:39)

10. "Hell On Earth" (11:19)

Ключови думи: