преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ерик Клептън няма да изпълнява концерти на места, където се изисква ваксинация

Той смята, че това би било дискриминация

Публикувано на 23 Юли 2021
Ерик Клептън няма да изпълнява концерти на места, където се изисква ваксинация
Снимка: Photo by Gareth Cattermole/Gareth Cattermole/Getty Images

Ограниченията, налагани заради Ковид-19, са различни по целия свят, а Великобритания обяви, че ваксинацията ще е изискване за достъп до определени публични места. Легендарният Ерик Клептън реагира на новината със заявление, че няма да изпълнява концерти на места, където ваксинацията се изисква, защото това е дискриминация.

По-рано тази седмица Великобратания въведе изискване за пълна ваксинация за достъп до „нощни клубове и публични места, където се събира множество хора“. Негативният тест вече не е достатъчно доказателство, че човек е в подходящо здравословно състояние, за да посещава подобни места.

„След изявлението на премиера в понеделник, 19-и юли, се чувствам длъжен да отговоря със свое изявление: Искам да кажа, че няма да изляза на нито една сцена, където се допуска дискриминация. Докато няма гаранция, че всички хора ще могат да присъстват на концерт, си запазвам правото да отменя съответното шоу“, сподели Клептън.

Очевидно прочутият музикант няма да свири скоро във Великобритания, но за сметка на това е планирал турне в САЩ, което започва през септември.

Ключови думи: